Over ons

De twee Bomma Flora broers gescheiden door de Atlantische Oceaan, verenigd door chocolade!

In België, een groot chocoladeland, is het verleidelijk om repen en pralines te maken met chocoladesteentjes en pralines in potten uit de chocolade-industrie… maar wij wilden u iets anders aanbieden. Op een authentieke, ethische en milieuvriendelijke manier produceren wij een chocolade die u intens genot brengt. Onze pralines verkennen de fusie van smaken tussen een smakelijke chocolade en inheemse planten: engelwortel, moerasspirea, venkel, duindoornbessen.

Een “bean to bar” en “one bean” benadering

De cacaobonen komen rechtstreeks bij Bomma Flora aan en worden door ons geroosterd en met suiker gemalen, in tegenstelling tot andere chocolademakers die ze bij de industrie kopen. Bij Bomma Flora geeft één soort boon één chocolade (“One bean”), geen blending, geen vermenging van bonen. De chocolade wordt vervolgens getempereerd en verwerkt tot repen, pralines en delicatessen die cacao toetsen combineren met noten, fruit en bloemen uit onze streken.

Een ethische, gecertificeerde biologische en circulaire chocoladefabriek

Voor ons betekent dit
– regelmatig contact hebben met de cacaocoöperaties en de producenten, de cacao tegen de vereiste prijs kopen, feedback geven in de vorm van proeverijen en workshops > een ethische chocolade
– een product garanderen en certificeren zonder residuen van bestrijdingsmiddelen en vooral vermijden dat producenten meststoffen en bestrijdingsmiddelen gebruiken die giftig zijn voor hun gezondheid en voor het milieu waarin ze leven > een biologische chocolade
– gebruik maken van niet-gebruikte fracties en die van andere producenten integreren, hernieuwbare energiebronnen vinden en de hoeveelheid afval, met name plastic, tijdens het productieproces en bij de verkoop verminderen > een circulaire chocolade