Kubaly 70% – Pure chocolade met cacaonibs

Kubaly-cacao heeft een zuurarm chocoladeprofiel met een aangename zoetheid, houtachtige, plantaardige tonen en gedroogd fruit, noten, amandelen en rozijnen. Het is gekoppeld aan de Trinitario-variëteiten en groeit in de regio Waslala, beroemd om zijn cacao, in centraal Nicaragua (departement Matagalpa).

6,50 

Beschrijving

De biologische Nicaraguaanse Kubaly heeft een zuurarm chocoladeprofiel met een aangename zoetheid, houtachtige, plantaardige tonen en gedroogd fruit, noten, amandelen en rozijnen.

Kubaly biologische cacao wordt geproduceerd door 25 kleine cacaoboeren langs de Rio Kubali. Net als bij V’vaya-bonen, dwingt het gebrek aan efficiënte wegen of transportsystemen hen om hun producten te voet of op de rug van een muilezel te vervoeren. De meeste boerenfamilies bezitten ongeveer 10 hectare grond, waarvan 1 of 2 hectare beplant is met cacaobomen. De mogelijkheid om hun bonen tegen hoge prijzen te verkopen op de internationale specialiteitenmarkt is een belangrijke bron van inkomsten.
Coöperatie Cacaonica is een organisatie met 280 actieve leden, allemaal kleine cacaoproducenten in 40 gemeenschappen.
De organisatie richt zich op training in landbouwpraktijken en strenge protocollen na de oogst. De aankoop van de bonen wordt voorgefinancierd zodat de boeren een inkomen hebben tussen twee oogsten in. Kubaly biologische cacao is gecertificeerd onder het Small Producers Program, een fairtradelabel dat producenten centraal stelt in hun organisatie.

voedingswaarden

Energie 533 kcal
Vetten 39 gram
waarvan verzadigde vetzuren 35 gram
Koolhydraten 36 gram
waarvan suikers 30 gram
Eiwitten 9 gram
Vezels 12 gram
Zout 0,06 gram

Extra informatie

Gewicht 0,08 kg
Afmetingen 10 × 9 × 2 cm
Allergènes

Glutenvrij, Kan sporen van lactose bevatten, Kan sporen van noten bevatten

Conditionnement

Twee tabletten van 35g (Totaal 70g), Droog en koel (18-20 °C) bewaren en tegen licht beschermen. Vermijd opslag in de koelkast.