SJM San Pedro 74% – pure chocolade

De 74% SJM San Pedro pure chocolade heeft een cacao-, houtachtig en licht samentrekkend profiel. Het smaak wordt verlengd door zachtere tonen van geel fruit, meloen, appelcider gecombineerd met noten. Het heeft betrekking op de Trinitario-variëteiten en is inheems in het departement Matagalpa in Nicaragua.

6,00 

Beschrijving

Met slechts 26% suiker heeft 74% SJM San Pedro pure chocolade een cacao-, houtachtig en licht samentrekkend profiel. Het smaak wordt verlengd door zachtere tonen van geel fruit, meloen, appelcider gecombineerd met noten.

Decoöperatie Flor de Pancasan werd in 2019 bekroond met de Cocoa Excellence Awards als producent van een van de 50 beste cacaosoorten ter wereld. Na het handmatig plukken openen de boeren de rijpe peulen op hun boerderij en brengen de verse bonen naar de centrale verzamelpunten vanwaar de bonen worden vervoerd naar El Jobo, een klein dorpje 12 km ten zuiden van Matiguás. Deze bonen worden vervolgens in de coöperatie gefermenteerd volgens een zeer strikt protocol dat in de loop der jaren is ontwikkeld. Na zes dagen fermentatie worden de bonen vervolgens gedroogd in zonnetunnels en vervolgens zorgvuldig gesorteerd en verpakt in jutezakken van 50 kg. De zakken worden vervoerd naar de haven van Corinto vanwaar ze koers zetten naar Antwerpen om uiteindelijk bij Bomma Flora aan te komen.

voedingswaarden

Energie 631 kcal
Vetten 60 gram
waarvan verzadigde vetzuren 38 gram
Koolhydraten 14 gram
waarvan suikers 7 gram
Eiwitten 10 gram
Vezels 13 gram
Zout 0,08 gram

Extra informatie

Gewicht 0,08 kg
Afmetingen 10 × 9 × 2 cm
Allergènes

Glutenvrij, Kan sporen van lactose bevatten, Kan sporen van noten bevatten

Conditionnement

Twee tabletten van 35g (Totaal 70g), Droog en koel (18-20 °C) bewaren en tegen licht beschermen. Vermijd opslag in de koelkast.