V’vaya 70% fleur de sel

Een 70% pure chocolade met een vleugje fleur de sel om het chocoladeprofiel en de fruitige, kruidige en kruidige noten te versterken. Hij behoort tot de Trinitario-variëteiten en is afkomstig uit het departement Matagalpa in Nicaragua.

6,50 

Beschrijving

Het chocoladeprofiel en de fruitige noten van kersen, bosbessen en sinaasappel worden versterkt door een vleugje fleur de sel. Kruiden en kruidige noten vervolledigen dan het aromatische profiel. V’vaya is de “zomer”-versie van cacao (met de V voor verano of zomer in het Spaans). De fruitigheid en de tannines zijn meer uitgesproken, omdat de bonen tijdens het droge seizoen worden gedroogd.

Het wordt in Nicaragua geproduceerd door kleine boeren langs de Rio Las Bayas in afgelegen gebieden zonder wegen of efficiënte transportsystemen, waardoor zij gedwongen zijn hun produkten te voet of per muilezel te vervoeren. De meeste boerenfamilies bezitten ongeveer 10 hectare land, waarvan 1 of 2 hectare is beplant met cacaobomen. De mogelijkheid om hun bonen tegen hoge prijzen op de internationale specialiteitenmarkt te verkopen is een belangrijke bron van inkomsten.

De coöperatie Cacaonica is een organisatie met 280 actieve leden, allemaal kleine cacaoboeren in 40 gemeenschappen.
De organisatie legt de nadruk op opleiding in landbouwpraktijken en strenge protocollen na de oogst. De aankoop van bonen wordt voorgefinancierd, zodat de boeren tussen de oogsten door een inkomen hebben. De biologische cacao van V’vaya is gecertificeerd in het kader van het programma voor kleine producenten, een fair trade-label dat de producenten in het middelpunt van de organisatie plaatst.

voedingswaarden

Energie 533 kcal
Vetten 39 g
waarvan verzadigde vetzuren 25 g
Koolhydraten 36 g
waarvan suikers 30 g
Eiwitten 9 g
Vezels 12 g
Zout 2 g

Extra informatie

Gewicht 0,08 kg
Afmetingen 10 × 9 × 2 cm
Allergènes

Glutenvrij, Kan sporen van lactose bevatten, Kan sporen van noten bevatten

Conditionnement

Twee tabletten van 35g (Totaal 70g), Droog en koel (18-20 °C) bewaren en tegen licht beschermen. Vermijd opslag in de koelkast.