El Guabo 53% – “dark milk”

Deze chocolade wordt donkere melk genoemd omdat deze meer dan 50% cacao bevat en dus minder suiker en melk dan een klassieke melkchocolade. De cacaotonen zijn zoet van gedroogde cranberry, een lichte hoppige bitterheid en een aanhoudende smaak van cacao en honing in de mond. Walana-cacao komt uit Waslala, regio Matagalpa in het noorden van Nicaragua. Het is een bergachtig gebied waarvan het tropische en regenachtige klimaat de cacaoteelt mogelijk maakt.

6,00 

Beschrijving

Deze chocolade wordt “dark milk” genoemd omdat deze meer dan 50% cacao bevat en dus minder suiker en melk dan een klassieke melkchocolade. De aromatische tonen zijn cacao aangevuld met de zoete van gedroogde cranberry, trappistenbier en een persistentie in de mond van cacao- en honingaroma’s.

Walana-cacao komt uit Waslala, regio Matagalpa in het noorden van Nicaragua. Het gebied is uniek in het land met een regenseizoen van bijna 9 maanden, wat het geschikt maakt voor de teelt van cacao. Het is ook de thuisbasis van een flora en fauna van grote rijkdom.

Al meer dan 20 jaar heeft de coöperatie La Campesina , bestaande uit families van cacaoproducenten, de vestiging van cacaoteelt ontwikkeld die vandaag meer dan 1.500 hectare beslaat. Het bestrijdt zo de gevolgen van ontbossing en stelt kleine producenten in staat om op hun land te blijven. Het verbetert het inkomen en de arbeidsomstandigheden van haar leden en zorgt tegelijkertijd voor de ontwikkeling en bevordering van de kwaliteit van de bonen.

Ingrediënten: cacaobonen, melkpoeder , suiker, cacaoboter

voedingswaarden

Energie 533 kcal
Vetten 38 gram
waarvan verzadigde vetzuren 25 gram
Koolhydraten 35 gram
waarvan suikers 31 gram
Eiwitten 13 gram
Vezels 9 gram
Zout 0,3 gram

Extra informatie

Gewicht 0,08 kg
Afmetingen 10 × 9 × 2 cm
Allergènes

Bevat lactose, Glutenvrij, Kan sporen van noten bevatten

Conditionnement

Twee tabletten van 35g (Totaal 70g), Droog en koel (18-20 °C) bewaren en tegen licht beschermen. Vermijd opslag in de koelkast.